diumenge, 19 de desembre del 2010

Tradicions

Entrem en dates on rebem centenars de felicitacions, bons propòsits, apareixen maratons, programes solidaris, anuncis d'ONGs sembla que només sigui possible en aquestes dates i que la resta de l'any ho podem deixar a la caixa de guarniments dins de l'armari. Ara bé, hi ha moltes tradicions que si no les vivim sembla que ens maqui quelcom, una en la que moltes de les persones que conec hi ha intervingut d'una manera o d'altra és la representació dels Pastorets, en el meu cas els escrits per Folch i Torres que de tants participar-hi, veure'ls, acompanyar-hi a la família que crec que ja els podria dir de memòria. En la fotografia, el teatre et dóna moltes possibilitats fotogràfiques com ho és l'escenografia de l'obra que ara aprofito per mostrar-vos.


Canon 300D. ISO 1600 f:4 1/20s 18mm. Balanç de blancs: Automàtic enfoc: manual.

Aquesta escena ja en l'acte final, quan la derrota de l'Avern ja és un fet, representada a prop del públic amb una força dramàtica de l'esforç on tot i la derrota es treuen forces per tornar a lluitar. L'ombra de Satanàs, omnipresent i immensa acompanyada per les figures dels fogainers i en Llucifer recollint les noves ordres n'és la protagonista principal reforçada per la presència del fum i del llum que retalla les figures dels dos protagonistes. Una metàfora de les lluites diàries, dels dimonis que ens atrapen i afecten i que els hem de vèncer a cada moment.

Aprofito per desitjar-vos molta salut, sort i felicitat, que no calgui esperar a aquestes dates per fer-ho saber però que s'assoleixin dia rere dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada