dilluns, 30 d’abril del 2012

Què esteu fotografiant?

és el que ens va preguntar a l'Araceli i a mi el també company de sortida Pep quan ens va veure pal plantats amb els tres peus i apuntant a una zona de l'estany plena de residus a mig podrir que suraven lentament, empesos per l'aigua que anava omplint l'estany de Santa Fe. Cert que aquests restos de fullaraca, fang, detritus i crec que una amalgama de restes incertes no eren gaire agraïts a la vista però em va atreure com trencaven el lleuger mirall dels arbres a l'aigua, subtilment, i vaig pensar que ells mateixos podien pintar una escena prou interessant.

Canon D40 ISO 100 f:22 8s 56 mm. Balanç de blancs automàtic, mirall aixecat, filtre de densitat neture de 3 passos, RAW i revelat amb Aperture. Tres peus i disparador.

Per poder assolir un dibuix del moviment només cal una velocitat d'obturació lenta en consonància a la velocitat del moviment que volem capturar. Com que la mesura de la llum em donava un temps d'exposició encara massa llarg, tot i tancar molt el diafragma, vaig posar un filtre de densitat neutre que em va permetre precisament això, augmentar el temps necessari per a capturar aquest moviment.

2 comentaris:

  1. Quina passada, t'ha quedat fantàstica Quim, jo sense el filtre no vaig poder aconseguir captar el moviment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Araceli. Ja veus, encara em queda feina endarrerida per fer ;)

      Elimina