dilluns, 26 d’octubre del 2009

Foto guanyadora del concurs fotogràfic de Bloss Group

Aquesta fotografia ha estat la guanyadora del concurs fotogràfic de l'empresa Bloss Group amb els quatre elements com a tema a tractar.
Sempre és agradable rebre un premi, per molt petit que sigui. Aquest és un concurs restringit a treballadors i proveïdors de l'empresa i s'escull per votació de tots el participants.

Canon 40D. ISO 100 f:18 2s 41mm Tres peus i disparador. Balanç de blancs: manual.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

tardorhivern...


normalment mirem molt endavant i al terra cercant aquella imatge, però cal mirar també cap a munt, com aquest cas, o girar-se de cop per descubrir quelcom interessant. Al mirar a munt pel visor vaig cercar la verticalitat que dónen el faigs nus recolzant-la en un fràgil equilibri amb les fulles daurades per mitjà de les seves diagonals cercant unir ambdues estacions: la tardor daurada, l'hivern nu i l'esclaf just del sol que fa crèixer els núvols.

Canon 40D ISO 100, òptica 17-85 a 17mm f:14 obturació:1/60, balanç de blancs: automàtic. A pols.

En aquest cas la mesura de llum és complicada, quasi és un contrallum i amb un cel amb núvols molt cambiant i lluminós. Vaig prendre la mesura dues vegades, una al cel i l'altre als núvols i va ser força igualada. A la mesura que em va donar pel diafragma escollit (un f:14 per tenir el màxim de profunditat de camp però una velocitat prou elevada per no utilitzar el tres peus) la vaig sobreexposar un pas i mig vigilant que la velocitat em permeti poder disparar a pols.

Enmirallac de la tardor

abans que es girés la marinada els faigs encara s'emmirallaven a l'estany de Santa Fe, tot just després de fer aquesta fotografia va entrar la boira embolcallant-ho tot. La foto tal i com la vaig prendre no transmetia el que aquest format panoràmic (retallant només la part inferior, doncs el vent ja desdibuixava el reflex dels arbres) transmet, crec jo, la solemnitat i la immensitat del bosc.

Canon 40D. ISO 100 f:29 0,6s 38mm Tres peus i disparador. Balanç de blancs: manual.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Núvols de tardor




al Cabrerès, a Sant Julià d'en Bas, un cap de setmana amb família i, com no, amb la càmera a prop per captar la llum, en aquest cas els rajos del sol que travessen els núvols.

Canon 40D ISO100 f:14 1/80s 35mm.

tardor

Tot i que encara no he pogut gaudir del colors de la tardor d'enguany. La força d'aquest faig i els colors de la tardor de l'any passat al Montseny encara perduren.
Canon 40D.ISO100 f:8 1/100 35 mm.

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Qui no té un blogg...

Bé, m'estreno amb el meu blog. Encara no tinc clar cap on anar però de mica en mica s'omple la pica (dita popular ;))