dissabte, 20 de novembre del 2010

He guanyat el concurs de fotografia del Correfoc de Festa Major 2010

Vull compartir el goig d'haver realitzat la fotografia guanyadora del concurs fotogràfic del Correfoc de Festa Major 2010 i que serà el cartell pel Correfoc de la Festa Major de Caldes de Montbui l'any que ve. També les altres dues fotografies que vaig presentar han estat dins de les 10 finalistes i entren a formar part de l'arxiu fotogràfic del Ball de Diables de Caldes de Montbui.
La fotografia guanyadora és aquesta:


La vaig fer agenollat al terra, recolzant la càmera al terra per poder fer una exposició prou prolongada per capturar el moviment de les espurnes, la sort va ser la coincidència amb les explosions finals de vàries carretilles que varen fer com si utilitzés un flaix, congelant les figures de diables i participants.

Canon 40D. ISO 200 f:8 (amb prioritat al diafragma) 2,5s 17mm. Balanç de blancs manual enfoc a la hiperfocal

Han valorat l'originalitat de l'enquadrament, la plasticitat de les figures i el foc, el tret diferencial de les llambordes, el ventall de colors i el joc de superposició de figures amb els elements estàtics i arquitectònics.

Les altres dues meves finalistes han estat:



La primera la vaig presentar per la plasticitat del foc, la situació del lluïment de la Godra davant de la portalada barroca de l'església i la coincidència, per la velocitat d'obturació tan lenta, de la captura de fins a 9 flaixos. La segona tot el moviment porta al grupet d'infants ballant sota el foc i damunt les llambordes típiques de Caldes.

Desitjo que us agradin i ens trobem fent fotografies al proper correfoc o a l'Scaldarium.

12 comentaris:

  1. Enhorabona, Quim! M'agraden molt les tres però la guanyadora és de llarg millor que les altres!Sobretot el primer terme de les llambordes, m'encanta!

    Núria

    ResponElimina
  2. felicitats doncs! la foto primera és una meravella.

    ResponElimina
  3. Felicitats Quim, m'agrada molt la fotografia guanyadora, es ben curiós l'efecte de les figues estàtiques i transparent, tot un èxit.

    ResponElimina
  4. Enhorabona, Quim. La imatge es mereix el premi rebut.

    ResponElimina
  5. Les tres m'agraden molt, sobretot la guanyadora.
    L'enhorabona

    Salut

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats company ! És molt impactant !

    ResponElimina
  7. Gràcies a totes i a tots per passar per aquest raconet i deixar els vostres comentaris. Celebro que també us agradi!

    ResponElimina
  8. Felicitaaaaaaaaaaats Quim!!!!!! molt original la guanyadora. Amb el complicat del tema, estàs fet un expert. Crec que fins i tot la polvora et té por ;.)

    ResponElimina
  9. Un blog excelente. Flicidades.Saludos

    ResponElimina
  10. Felicidades por tu trabajo un premio bien merecido, la foto se lo merece, un buen punto de vista y una homogenea luz con esos golpes que parecen de flash, aunque tu dices que fueron las explosiones, muy buen momento, enhorabuena.

    ResponElimina
  11. Felicitats!!!
    M'agraden molt.
    Bon treball,enhorabona.

    ResponElimina