dijous, 9 de juny del 2011

Montserrat

Aquests dies de temps mogut, les oportunitats fotogràfiques sovintegen. Aquesta imatge no em vaig estar de fer-la. La vaig veure des de la finestra estant i dit i fet, agafo la càmera i cap al balcó. El dia era gris i feia poc que no plovia desprès de quasi tota la nit de fer-ho intermitentment. Els núvols embolcallaven el massis de Montserrat i oferia una panoràmica esplèndida i un seguit de formes de núvols, agulles i roca capritxoses. També era fabulós veure una quantitat important de falciots amunt i avall capturant en ple vol els insectes dels que s'alimenten, primer vaig pensar que eren taques al sensor però no, eren els ocells que volen tant ràpids que surten moguts tot i la velocitat d'obturació de 1/320!


Canon 40D. ISO 100 f:5,6 1/320s 300mm. Balanç de blancs automàtic. 7 fotografies verticals unides i revelades en Blanc i Negre amb filtre verd amb PS (mida final 3000x1300 mm. a 72dpi)

Com que el zoom no em permetia poder-me acostar per seleccionar les formes de roca, agulla i núvols, vaig optar per treure una imatge en format panoràmic que, pel fet de fer la seqüència d'imatges en format vertical, m'ha permès obtenir una quantitat de cel més gran que si les fotografies les hagués pres horitzontalment. El dia ja era gris i els valor dels colors no aporten valor al resultat de la imatge, per això he optat pel blanc i negre reforçant el contrast i el detall en els núvols i obtenint una força visual que amb els colors no tenia.

6 comentaris:

  1. Una fotografia magnífica, que deixa regust de tornar a visitarte aviat. Serà millor que el sistema avisi, així que em subscric

    ResponElimina
  2. Aquests dies de pluja,he estat visitant Montserrat,quina sort la teva, tenir.la només sortir al balcó.
    Bonica panoràmica,encertada i ben tractada.

    ResponElimina
  3. Sussss, Esther Ricard, Ricard gràcies per passar i comentar, anima a seguir endavant.
    Salut!

    ResponElimina
  4. Bona panorámica i bon moment!

    ResponElimina
  5. Ei Josep Lluís, aquest any, amb aquest clima està sent molt profitós Montserrat, ja en començo a tenir una bona col·lecció, encara que aquest n'és, per a mi, una de les més aconseguides.

    Gràcies per passar i comentar.

    Salut!

    ResponElimina