dijous, 28 de març del 2013

Aprofitar els elements a manca de tres peus

No us heu trobat que, en un viatge, no heu pogut portar el tres peus al damunt? Val, hi ha tres peus pensats per a viatges que són prou petits com per a no molestar, però també hi ha llocs on no te'l deixen ni entrar. Llavors cal empescar-se-les per poder utilitzar valors de velocitat prou llargs com per obtenir l'exposició correcta pel resultat cercat al construir la imatge:
Títol: Darwin. Canon 40D ISO 100 f:6,3 1/6s 17 mm. Balanç de blancs automàtic, mesura puntual, RAW i revelat amb Aperture.

Doncs bé, a banda de recomanar-vos la visita al Museu d'Història Natural de London, us comento la construcció de la imatge. L'espai impressiona, un museu didàctic, amb una nau central plena de petits detalls, arcades i vitralls, i una llum molt suau mercès a la filtració que fan els vidres.
Volia capturar el màxim de detalls arquitectònics, fins hi tot dels vitralls, i alhora situar l'estàtua d'en Charles Darwin al centre de la imatge, posicionant-la amb el mateix valor conceptual que crec van triar per posar-la on l'han situat dins del museu, un lloc prou important pel llegat que ens va deixar. També volia mostrar cert dinamisme del lloc i, per això, vaig pensar en utilitzar una obturació prou llarga com per capturar el moviment de la gent que passeja i gaudeix del museu i aquí el problema. La solució, la barana de l'escala, al cap de munt de tot i centrada a la sala (magnífic la simetria del conjunt arquitectònic) feia una espècie de cistella on vaig recolzar la càmera i, fent vàries obturacions segudes, em va permetre prendre la imatge tot esperant el moment just de posició de les persones repartides en l'espai i amb diferents actituds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada