dilluns, 7 de novembre del 2011

Els colors de la tardor pinten el Montseny

Aquest cop, ben acompanyat per Espaifotogràfic en la trobada de tardor, ben guiats per la Sussss, hem estat pel Montseny. La climatologia ens ha respectat ja que els dies previs i el següent a la trobada ha plogut de valent, fins hi tot durant ha plogut suaument mentre ens dispersàvem entre fajos, roures, alzines, boixos grèvols... es que hi havia més fotògrafs que bolets!
El Montseny, amb els seus colors més intensos ens envoltava i veia baixar aigua per llocs que no n'he vist a baixar des de feia molts de temps. La resclosa de Santa Fe era plena una miqueta més de la meitat de la seva capacitat i no ens oferia l'aspecte emmirallat d'altres moments però tot i això ens va oferir unes bones oportunitats fotogràfiques.




Canon D40 IS. ISO 100 f:14 0,3s 64 mm. Tres peus, disparador remot. Balanç de blancs automàtic, RAW i revelat amb Aperture.

Una composició crec que clàssica, de terços, on la paleta de color pren molt de protagonisme sobretot i gràcies al reflex subtil damunt l'aigua un xic moguda per la suau brisa que bufava en aquell moment, encara queien algunes gotes de pluja que amb la seva humitat encara intensifiquen més el colors de la tardor. Una imatge vertical que tanca molt la visió de l'indret però que permet deixar anar la imaginació de com és l'entorn que no es veu. La mirada es mou per les ziga-zagues de la vegetació superior amb una àmplia paleta de colors fins a caure dins del mirall que tremola a la part inferior i es relaxa. M'agrada, però l'efecte de la riba nua amb les diferents textures de terres i fulles que, si l'aigua arribés al cap de munt, no serien visibles.

2 comentaris:

  1. La composición es clásica pero no por eso menos hermosa,ya que todos los otoños podemos sacar imágenes más o menos parecidas, seguro que aunque lo hallas visto un montón de veces este paisaje no por ello dejas de volver a un sitio tan bonito. Respecto a la imágen, en mi humilde opinión, quizás le falte un pelin de contraste,por lo demás es perfecta.
    Un saludo

    ResponElimina
  2. Siempre tengo esa duda del contraste y lo añado al preparar el archivo de impresíón, aumentando sobretodo el negro pero para pantalla siempre tengo ese reparo al no poder controlar las calibraciones. Y sí, suelo visitar mis rincones cercanos cada vez que puedo o me invitan, y es siempre un placer para los sentidos.
    Gracias por comentar Kai51!

    ResponElimina