diumenge, 6 de febrer del 2011

Nocturnitats

La fotografia nocturna és una de les modalitats que menys he practicat i que vaig aprenent seguint blocs com el d'en www.jordibusque.com. Sortir a la natura al Vallès no permet de veure moltes estrelles sinó hi ha condicions atmosfèriques que ho afavoreixin com la d'aquests dies. El fort anticicló i la humitat baixa han afavorit que la contaminació lumínica és reduís prou com per poder gaudir d'un cel prou estrellat i, amb la companyia de l'Emilio, cap a Sant Sebastià de Montmajor a provar de fer alguna fotografia del moment.




  
Canon 40D. ISO 1600 f:5 30s 17mm. Balanç de blancs: automàtic. Trespeus i disparador.

Aquesta n'és una de les que vaig fer. Una de les complicacions ha estat cercar un element d'interès al primer pla i salvar il·luminació de la pedania que té una intensitat molt diferenciada de l'entorn i amb una temperatura de color molt ataronjada i que en el resultat m'agrada. Vaig posicionar-me de manera que els arbres tapessin una miqueta la llum directe cap a l'objectiu i vaig enquadrar de manera que sortís la constel·lació de l'Ossa Major que assenyala els pins i l'església romànica. Un primer passet per anar entrant en aquesta modalitat fotogràfica.

8 comentaris:

  1. Això engresca, ho sé, i hauràs de demanar permís per sortir de nit.

    ResponElimina
  2. Exactament... engresca i molt!
    El Farell pot ser un lloc excel.lent per fer alguna que altre sessió.

    ResponElimina
  3. Sí que engresca sí, l'espera es fa llarga però els resultats, encara que modestos empenyen a tornar-hi. Quan vulgueu quedem!

    ResponElimina
  4. I amb l'Ossa Menor traient el cap per l'esquerra... Llàstima d'aquestes llums tan intenses!

    ResponElimina
  5. Tens raó Alytes, la propera vegada hi posaré algún filtre neutre. Les preses per intentar un HDR no em donen un resultat prou correcte i quasi que prefereixo la intensitat de les llums.

    ResponElimina
  6. Bonica imatge, m'agrada molt, si senyor!! Felicitats pel treball, a reveure!

    ResponElimina
  7. Muy buena imagen, excelente tanto en la composición como en la iluminación. La fotografía nocturna es una disciplina que me apasiona.
    Un saludo

    ResponElimina
  8. Gràcies per comentar Joan ens seguim en els blogs!

    Xurde, celebro que te guste y que pases y comentes. Ya revisaré tus blogs con calma que he visto trabajos muy interesantes

    ResponElimina